2012. március 11., vasárnap

Muffin szappan + élet


Az elmúlt időszak nem volt teljesen zökkenőmentes számunkra. Három hete volt egy kis balesetünk a férjemmel: szénmonoxid-mérgezést kaptunk az albérletben, ahol laktunk- állítólag beomlott a kémény a viharban- a tűzoltók szerint úgy három percen múlt az életünk. Majd kórház, detox, felülvizsgálat, szakértőszervek, stb. Persze egyből ki kellett költöznünk, mert a lakás életveszélyessé vált. Most befogadott minket egy ismerősünk (Köszönjük Dom!), amíg nem találunk új lakást. Nekem még mindig nem sikerült visszarázódnom, de ha minden rendeződik, tudom, hogy majd én is. Hiszem, hogy Égi Felügyelet alatt voltunk, sok angyal vigyázhat ránk folyamatosan. :) Kaptunk egy második esélyt. Köszönjük!
Egy tanács, aki gázfűtéses lakásban lakik, feltétlenül szereltessen be szénmonoxid-mérőt! 


De az élet nem áll meg, tehát íme az ígért szappanos bejegyzés.
Bár nagyon szerettem volna ez alkalommal mézes szappant készíteni, de sajnos nem nagyon találtam megfelelő receptet az interneten. Így az előző recept alapján készítettem ezt az adagot, némi módosítással: kimarad most a ricinusolaj, helyette a többi olajból mértem arányosan. Illetve nagyon szerettem volna kipróbálni valami új "formát", technikát. Utánanézegettem, és a cupcake azaz muffin lett a befutó. :)

És egy kis ÍGY KÉSZÜLT rovat, hogy más is kedvet kapjon:
Az alapmasszát kikevertem, majd szétöntöttem kis edénykékbe a színezéshez. A muffin alsó részét fahéjjal színeztem (világosbarna), egy részébe holland kakaóport kevertem (csoki barna), a többi részt pedig hagytam natúran (sárga). Majd a massza fahéjas felét szétöntöttem szilikonos muffin-formákba. A tetejére a "krémet" úgy csináltam, ahogy az igazi sütinél is csinálnám: habnyomózsákba tettem a masszát, és rányomtam a kicsit már megszilárdult alapra. Kakaóporral és kávészemekkel díszítettem. Illatosításnak fahéj és vanília illóolaj került a masszákba. Gyorsan kellett dolgoznom, mert a massza 10-15 perc alatt megszilárdult.Lefedtem, majd 24 óra elteltével kiszedtem a már megszilárdult szappanokat a formákból:


Majd egy hónapot érleltem, és íme az eredmény. A színük sokat változott, a sárga részen lett egy kis "avasodás", nem tudom miért (talán mert hidegben tartottam?), de így is szuperjók lettek! :) Már használom őket egy ideje, sőt ajándékoztam is belőle, és eddig mindenkinél bevált. Kicsit habzósabb lett, mint az előző, talán a több kókuszvaj miatt (állítólag az felel a habzásért), de illata és hatása is hasonló.
Aki kedvet kapott, az a Praktika honlapján találhat egy nagyon szuperül összeszedett cikket a szappankészítésről!
Vagy itt egy kis videó egy lánytól, aki ugyan nem bioszappanokat készít, de a szappanjai ennivalóan szépek!
Szappankészítésre fel! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése